Moxy monitor

  • Saturace svalu kyslíkem při zátěži (SmO2)
  • Distribuce krve do pracujících svalů (tHb)
  • Stanovení optimálních tréninkových zón

Moxy je zařízení, díky kterému jsme schopni určit úroveň okysličení pracujícího svalu. Jedná se o malý, lehký přístroj, který využívá metody infračervené spektroskopie k neinvazivnímu měření procenta hemoglobinu transportujícího kyslík v kapilárním řečišti svalové tkáně. Kyslík se podílí na tvorbě energie potřebné pro svalovou práci a jeho množství ve svalech se neustále mění. Přesné určení saturace svalu kyslíkem (SmO2), které je díky Moxy možné sledovat v reálném čase, je zásadní pro zefektivnění fyzické přípravy sportovce.

Moxy monitor

Průběh

Moxy monitor měří poměr mezi koncentrací oxyhemoglobinu a koncentrací celkového množství hemoglobinu ve svalu a výsledek vyjadřuje jako procento saturace kyslíkem (SmO2). Podle vašeho sportovního zaměření umístíme snímač Moxy na nejpoužívanější svaly ve vašem těle a zjistíme jejich okysličení během fyzické zátěže.

Ve SPORTLABU používáme Moxy při Kompletním zátěžovém testu. Pokud máte zájem o stanovení saturace svalu kyslíkem (SmO2) je možné provést toto vyšetření současně při Laktátovém zátěžovém testu nebo při VO2 Master testu.

Doporučení

Ceník Sportlab Vyškov

Moxy monitor

Cena za osobu
500 Kč

Datum a čas rezervace Vám potvrdíme telefonicky nebo emailem do 24 hodiny po Vašem odeslání přes rezervační systém Reservanto. Vyčkejte prosím na potvrzení z naší strany. Budeme Vás kontaktovat. Děkujeme.