Sportovní zátěžové centrum

Jsme první sportovní zátěžové centrum ve Vyškově. Zabýváme se sportovní diagnostikou, měřením výkonnostních hodnot a analýzou dat. Veškeré testy probíhají v laboratorních podmínkách na nejmodernějších přístrojích a výsledky jsou analyzovány softwarově a individuálně na základě nejaktuálnějších poznatků a studií ze sportovního odvětví. Jakýkoliv ze zátěžových testů u nás můžete absolvovat na běžeckém pásuwattbiku Zycle nebo na vlastním kole.

Stranda Fjord Trail Race

Jak trénovat efektivně?

Pokud chcete trénovat efektivně a zlepšovat se, je nutné trénovat ve správných tepových/wattových zónách, znát své složení tělaventilační prahy a znát svá silná, ale hlavně slabá místa, abyste je mohli posílit. Kromě toho je potřeba pochopit základní pojmy, jako je aerobní a anaerobní práh, VO2 max, FAT max, laktát… To vše vám rádi během testu vysvětlíme!

Problematika zátěžových testů je velmi obsáhlé téma, které se neustále vyvíjí. Proto se stále vzděláváme v oboru a sledujeme nejnovější poznatky a studie, ze kterých čerpáme nové informace.

Kdo se Vám bude ve SPORTLABU věnovat?

Ahoj, jmenuji se Karolína a mám na starost veškeré zátěžové testy a jejich vyhodnocení. Sport je mou životní láskou a současně i prací. A jsem za to velmi ráda! Po deseti letech atletické ,,kariéry“ jsem zahodila tretry a začala běhat v horách ultramaratony.

Po celou dobu jsem si moc dobře uvědomovala, že pokud chce být člověk lepší než ostatní, musí dělat něco navíc. Základem je znát své tělo, znát své tepové zóny, ventilační parametry, složení těla nebo vědět jak probíhá okysličení svalů při zátěži. Když máte tyto informace, víte, kde jsou vaše slabiny. Pak můžete udělat další krok. Začít na tom makat!

Zpět ke SPORTLABU, samozřejmě vše nestojí jen na mě. Jsem obklopena skupinou odborníků na různé oblasti ze světa sportu či
fyzioterapie a společně tvoříme celek jménem SPORTLAB Vyškov.

Budu se těšit na osobní setkání s Vámi!

Proč jít na zátěžový test do SPORTLABU?

Uvědomujeme si, že každý sportovec je jiný, proto ke každému přistupujeme individuálně a s ohledem na jeho výkonnostní cíle

Zakládáme si na kvalitě provedeného testu – od výběru vhodného protokolu přes provedení testu po důkladné vyhodnocení a vysvětlení výsledků.

Sami jsme sportovci a na veškerá získaná data se díváme jako na zdroj informací pro zefektivnění tréninku. Výsledná data jsou jen polovina naší práce, ta druhá spočívá v jejich pochopení a co nejefektivnější implementaci do tréninku pro daný sportovní výkon.

Watty

Naše recenze

SPORTLAB Vyškov
5.0
Na základě 13 recenzí
powered by Google
Petr HejlekPetr Hejlek
17:56 10 Aug 24
Několika zátěžovými testy jsem si za život již prošel, a tak jsem měl celkem jasnou představu, co mě čeká. SPORTLAB Vyškov i Karolína mi však připravily dokonalé překvapení! Profesionalitou, přátelským a individuálním přístupem, příjemným prostředím… A tak o místě mých budoucích zátěžáků bylo rozhodnuto ještě dříve, než skončil ten první 🙂 Stejně bezkonkurenční jako Karolínin přístup jsou i podrobné výstupy z testů a jejich interpretace. Věřím, že většině sportovců přijde vhod i možnost zvolit si, jestli chtějí zátěžový test absolvovat na kole nebo běžeckém páse. Osobně jsem absolvoval Kompletní zátěžový test na běžeckém páse a Analýzu složení těla na přístroji InBody. Detailnost výstupů, které jsou mi přímo psané na míru a zaměřené na mou individualitu, je fantastická a z následné konzultace a tréninkových doporučení těžím už několik týdnů. Nezbývá než pomalu začít plánovat další zátěžák a vyhodnotit si dosažené pokroky. Jestli existuje nějaké zařízení, které mohu opravdu s klidným svědomím doporučit, pak je to SPORTLAB Vyškov!
Martin HolečekMartin Holeček
03:49 31 May 24
Ve sportlab jsem byl na měření InBody 270 a nemůžu nic než chválit. Ochotný a profesionální přístup, hezké čisté prostory, výsledky měření byli během chvilky a Karolína je se mnou celé prošla abych věděl souvislosti a mohl tak přizpůsobit svůj trénink a stravu. Rozhodně doporučuji!
Čáp VladimirČáp Vladimir
19:51 20 Mar 24
Absolvoval jsem nespočet zátěžových testů a tento ve SPORTLABu Vyškov svou profesionalitou patří u nás bezkonkurenčně mezi TOP sportovní laborky. Osobně jsem uvítal možnost si zvolit způsob provedení testu (já vybral běžecký pás) což bylo fajn. Nechyběla odborná diagnostika InBody, kvanta získaných dat, které máte okamžitě k dispozici a v neposlední řadě přátelský a individuální přístup. Co je ale pro sportovce (profi nebo amatéra) nejdůležitější, že Vám Karolína detailně a srozumitelně vysvětlí, jak s výstupními daty pracovat, porozumět a jak na základě získaných výsledků snadno nastavit způsob tréninku ke zlepšení svých sportovních výkonů a aktivit.Děkuji Karolíně a Mírovi za jejich profesionalitu.SPORTLAB mohu jen a jen doporučit, budete stopro spokojeni !
Ondřej NohelOndřej Nohel
13:24 11 Feb 24
Můžu jen doporučit. Absolvoval jsem kompletní zátěžový test, kdy výsledkem byla spousta dat s výbornou interpretací a doporučeními. Oceňuji především přístup a srozumitelnost výstupů.
Filip AndackyFilip Andacky
16:25 02 Dec 23
Profesionální přístup.
Vít IdesVít Ides
12:25 01 Dec 23
Stanislav KusýStanislav Kusý
12:23 01 Dec 23
Jakub GottvaldJakub Gottvald
15:08 28 Nov 23
Martin SvobodaMartin Svoboda
17:49 05 Nov 23
Moderní a nově zařízené zátěžové centrum. Profesionální přístup. Možnost testování na běžeckém páse, cyklotrenažeru nebo na vlastním kole. Můžete si také změřit složení těla pomocí inbody.
Tereza MazlováTereza Mazlová
12:13 03 Nov 23
Prijemne prostředí a profesionální přístup. Byla jsem na zátěžovém testu a byla jsem maximálně spokojená. Je možnost absolvovat test na kole nebo na behatku, podle toho co vám vyhovuje. Určitě doporučuji.
Kryštof ČalaKryštof Čala
20:05 16 Oct 23
Zjistil jsem všechno co jsem potřeboval. Hodně naměřených dat, dobrá domluva a kvalitní výklad a vysvětlení jak s naměřenými daty naložit. Uvítal jsem možnost si vybrat testování na kole nebo běžeckém pásu. + měření Inbody.
Katerina SKaterina S
14:54 16 Oct 23
Moc hezké prostředí. Chtěla jsem měření InBody a nerada čekám - hned po víkendu jsem mohla přijít, všechno proběhlo rychle a bez problému; Karolína mi vysvětlila všechna data a nejlepší byl ten pozitivní přístup. :o) Děkuji.
js_loader

Ceník služeb Sportlab Vyškov

InBody 270
300 Kč
Diagnostika běhu
500 Kč
Komplexní metabolický test
800 Kč
Běžecký tréninkový plán (4 týdny)
Individuálně
Laktátový zátěžový test
2500 Kč +500 Kč Moxy monitor
VO2 Master test
2500 Kč +500 Kč Moxy monitor
Kompletní zátěžový test
5000 Kč

Spolupracujeme